KUNDBERÄTTELSER

Tack för hjälpen!

Första gången jag var hos Alf hade jag så ont i ryggen att jag inte kunde sitta och nästan inte gå. Det han sa efter att ha tittat på min kroppshållning var att han kunde hjälpa mej med problemet. Jag var spänd från fotsulan och upp till örat på vänster sida. Efter första behandlingen släppte spänningar som påverkade mej känslomässigt och massagen gav mej klarare syn. Jag fick även några enkla Hanna Somatics övningar att göra hemma. Efter behandling 2 och 3 kunde jag sätta mej ner på stolen och framförallt resa mej upp igen utan att det högg till i ryggen. Skönt! Jag behövde ytterligare några behandlingar för att släppa taget om mina spända muskler. Det onda i ryggen är borta. Alf har även lärt mej hur jag ska släppa taget om saker som jag inte kan göra något åt. Jag känner mej gladare, ser bättre och går lättare. Hanna Somatics övningarna som jag har fått gör jag varje dag, som en meditationsstund med mej själv.  Tack Alf för bästa hjälpen att släppa taget om mej själv!

Anna-Karin, Uppsala


Spänningshuvudvärk

När jag kom till Uppsala kinesiologiklinik första gången hade jag stora problem med spänningshuvudvärk sedan flera år tillbaka. Värken brukade kännas som ett järnspett rätt genom huvudet och nacken, den återkom ett par gånger i månaden och satt oftast i ett par dagar åt gången, ibland längre. Många värktabletter blev det! Som de flesta andra med liknande problem hade jag testat det mesta, från spikmatta till sjukgymnastik, men aldrig fått mer än kortvarig förbättring. Hos Alf kändes det som att jag fick en helt annan typ av hjälp, mer djupgående och med ett helhetsperspektiv. Redan efter några ”vanliga” kinesiologibehandlingar blev det en klar förbättring, men den riktigt stora skillnaden kom när jag fick testa Hanna Somatics – det blev som ett helt annat liv! Det kanske allra härligaste med Somatics är att det ger både en omedelbar och en långsiktig effekt – det är inte jobbigt att göra övningarna, det är skönt, och då blir det lätt att fortsätta jobba med dem istället för att slarva, glömma och tappa bort vanan efter ett tag. Jag kör alltid Hanna Somatics i kanske en kvart innan jag går och lägger mig, varje kväll sedan två–tre år tillbaka nu. Det gör att jag sover väldigt bra, och bäst av allt, det stora miraklet: jag har aldrig ont i huvudet längre. Jag minns inte ens när jag tog en värktablett senast, men det var nog en gång när jag hade influensa med feber. Spänningshuvudvärk är inte en del av mitt liv längre, och det är helt och hållet tack vare Hanna Somatics. Det är helt underbara övningar som jag verkligen rekommenderar alla att testa. Utöver att de har gett bättre sömn och hjälpt mig att bli fri från huvudvärken så upplever jag också att de har lärt mig att få bättre kontakt med min kropp och förstå och uppskatta den mer – jag har helt enkelt blivit mer vän med kroppen, och det är också väldigt värdefullt.

Charlotte, Uppsala


Inte den kontrollen jag trodde att jag hade

Somatics kursen fick mig att inse att jag inte hade den kontrollen på min kropp som jag trodde. Efter en whiplashskada när jag bara var nio år har jag ända sedan dess sökt mig till olika terapefter för att få lindring av min spända nacke. Äntligen har jag kommit i kontakt med ett verktyg där jag själv kan påverka och det bara med några minuter om dagen, det är fortfarande obegripligt att det faktisk fungerar.  Är efter kursen mer avslappnad i mina muskler än på länge och det inte bara i nacken, har mer fokus och är mycket mera medveten om min hållning. Att få lära sig med ändå väldigt enkla övningar ta tillbaka kontrollen, att själv kunna påverka min egen hälsa är en enorm känsla.  Ett grymt verktyg som jag rekommenderar till alla som vill ta tillbaka kontrollen över sin egen kropp.  Tack Affe! Anamika, Uppsala Jag sover! En arbetskamrat berättade om Somatics och eftersom jag har en del besvär med stelhet efter en operation tänkte jag att det kunde vara värt att prova. Jag har lärt mig tre olika rörelser som jag gör i långsamt tempo på kvällen. Det är inte ansträngande på något sätt. Nu har jag gjort de enkla rörelserna i några veckor och märker av en bonus som jag inte alls hade räknat med. Jag sover! Gott och avslappnat i stort sett varenda natt, och det har jag inte gjort på åratal. Det är en fantastisk känsla att vakna utvilad och till och med vilja gå upp ur sängen! Jag tänker fortsätta med Somaticsrörelserna och ser fram emot fler trevliga överraskningar. :-)  

Annika, Uppsala


Överväldigad och fascinerad  

Jag har så länge jag kan minnas haft värk i ryggen, ibland riktigt illa men alltid litegrann och en känsla av att vara trött och stel. Jag har träffat en hel hög med naprapater och fått lika många förklaringar på vad detta beror på. ”Dina muskler är för korta, du måste stretcha mer”. ”du är för svag i ryggen eller du är för stark i ryggen”. Eller på senare år ”så är det att bli äldre (jag är 38), lär dig att leva med det”. Och jag har levt med det och det har funkat eftersom ont i ryggen har blivit ett normaltillstånd. Men det är väldigt påfrestande både för kropp och själ att hela tiden känna sig begränsad, stel och ledbruten och samtidigt gå och vänta på nästa ”smäll”. Så jag var en aning skeptisk när jag träffade Alf första gången och han säger, -det här fixar vi, jag är bra på det här. Han får göra sin grej så får vi hoppas på det bästa, tänkte jag. Och det gjorde han. I dag när jag vaknade kände jag absolut ingenting. Ingen stelhet, ingen smärta väldigt utvilad. Helt magiskt! Och detta efter två behandlingar och några minuters hemläxa i tio dagar.   Hur han gör det har jag ingen aning om, men mig har Alf redan nu hjälpt otroligt mycket. Och det viktigaste: Han lär mig att själv kontrollera spänningarna i min kropp med Hanna Somatics vilket förhoppningsvis (utan tvekan) kommer att leda till att jag mår bra hela tiden. Magi eller inte, Alf är i alla fall otroligt bra på det här.  

Robert, Uppsala

© Copyright Somatics Uppsala 2020